Django er kommet på galleri i Horsens!
På det lille smukke og fascinerende Galleri Franz Pedersen, Carolinelundsvej 47, 8700 Horsens er der indtil den 28. juni 2014 en temaudstilling over den fiktive figur Django.
Udstillingen er kurateret af galleriets kunstner René Holm, som har formået at få anerkendte kunstnere fra USA, Tyskland, Belgien og Danmark til hver på deres måde at lave værker over Django – der er en figur i flere spagetti-western.
Al god kunst forholder sig til det gode og det onde – liv og død – had og kærlighed. Det gør Django også. Han slæber rundt på dødens symbol – en kiste. Hvad gemmer kisten? Døden – frelsen – håbet om en bedre verden?
Django kan opfattes som en meget religiøs figur. Det er næsten som en skikkelse fra det gamle Testamente, der beskrives i de film, der er blevet produceret. Det onde skal bekæmpes med det flammende sværd – nå, Django har udskiftet svædret med et “højteknologisk” våben. Og hvor mon dette våben befinder sig?
Det er Morten Hemmingsen, der har lavet den blå kiste, der er centralt placeret på udstillingen. Hver årring er håndtegnet og værket har som afslutning fået mange gange lakering. Hvem vil ikke gerne have kisten stående som symbol på fred, ro og fordragelighed i denne vor verden altid så urolige tid?
18 samtidskunstnere har hver på deres måde ladet sig inspirere til at skabe værker over temaet Django. Der er malerier, skulpturer, keramik, filt og pap, der skaber en positiv mangfoldighed. Udstillingen er sat kompetent op. Bestemt ikke nogen nem opgave med 18 så forskellige kunstnere. Godt klaret.
Udstillende kunstnere: Jacob Dahlstrup, Tom Sanford, Frodo Mikkelsen, Morten Hemmingsen, Marco Wagner, Henrik Godsk, Michael Andersen, Anders Brinch, René Holm, Kaspar Bonnén, Ian Larsson, Fie Norsker, Papfar, Andreas Schulenburg, Anders Moseholm, Kristian Devantier, Troels Carlsen, Joncquil de Vries
Der er tale om mangfoldig kunst over et tema, som kunstnerne på forbilledlig vis har løst flot. At fremhæve den ene kunstner frem for den anden vil ikke være retfærdig. Som bekendt er smag forskellig. Men et har kunstnere tilfælles – her er der tale om kunst med stort K.
Red.